Den danske afdeling af den verdensomspændende, anonyme, internetfunderede undergrundsbevægelse mod scientology!
 
ForumforsideForumforside  PortalPortal  ChatChat  Nyeste billederNyeste billeder  TilmeldTilmeld  Log indLog ind  

The force is strong with you, but first, background information you must have!

Først vil jeg tillade at introducere mig selv:

Jeg er anonym
Jeg er alle
Jeg er ingen


Dertil skal tilføjes at du naturligvis også kan være mig, altså anonym.

At være anonym er noget der har eksisteret gennem hele verdenshistorien: Vi kender alle til anonyme læserbreve, anonyme donationer til velgørende formål osv.

Fælles for alle disse er at der ikke er tilknyttet en identificerbar person bag det enkelte budskab, og budskabet således står alene.

Dette har naturligvis den fordel at man som afsender er ansvarsløs, eller rettere sagt, man står kun til ansvar for sig selv. Dette kan være en fordel såfremt man ikke ønsker den opmærksomhed som et kontroversielt synspunkt, eller en stor donation, ville give.
Anonymitet giver med andre ord sikkerhed, frihed og ansvarsløshed. Fuldstændig anonymitet er svær, ja nærmest umulig at opretholde i den virkelige verden, i hvert fald hvis man skal interagere aktivt med sine omgivelser.
Det er da også først med introduktionen af internettet at reel anonymitet kan begynde at blive en farbar vej til gensidig meningsudveklsing.
Anonymitet er et ofte forekommende fænomen på internettet, og særligt i japan blev de såkaldte imageboards nærmest synonym hermed, særligt fordi deltagerne ikke blot havde synonymer i stedet for virkelige navne, samtlige deltagere havde blot afsenderen ”anonymous”. Denne anonyme internetkultur med de såkaldte imageboards bredte sig til den vestlige verden, hvor den mest kendte, men langt fra eneste, er 4chan.org. Og det er da også netop på denne side, at de første spæde skridt til selve eksistensgrundlaget for den side du læser på nu, nemlig Project Chanology, blev taget.

Du kan læse mere om hvordan det hele startede på wikipedias udmærkede artikel herom: Wikipedias ”Project Chanology”

Til dette skal blot knyttes at med den frihed der kommer med det at være anonym, medfører at folk ikke har samme hæminger og tabuer som når man skal sætte sit ansigt og omdømme bag hvert eneste udsagn. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på at man ofte vil støde på en for ”virkeligheden” barsk omgangstone, og kulsort humor der kan være svær at forstå.

Alle kan have deres egen grund til at ønske at deltage i kampen mod Scientology i Operation Chanology, ligesom folk kan have forskellige måder at deltage på.
Grundene til folks deltagelse kan variere lige fra et ønske om at bekæmpe censur på internettet, redde folk fra hjernevask og økonomisk ruin, fordi de synes Tom Cruise er en idiot, fordi det er det eneste moralsk rigtige at gøre, fordi nogen skal gøre det, fordi det er hylende morsomt, fordi det er som at være med i en thriller ind i mellem og andre har igen helt andre grunde. Eneste 100% fælles grundlag i Chanology er at vi vil bekæmpe scientology med alle lovlige midler.

Har du flere spørgsmål er du velkommen til at se om du kan fange en af os på Chatten, deltage på forum eller ringe på telefon 30 20 16 81

Vi ses!